O NAMA

Kreator Racing je trkaći team sa sjedištem u Jastrebarskom. Osnovan 2011. godine u svojoj kratkoj povijesti može se pohvaliti impresivnom listom uspjeha. Od naslova viceprvaka Formule Renault 2.0. Italia Kristijana Habulina, četiri naslova prvaka Hrvatske u kartingu, 15 naslova u motocrossu i supercrossu do naslova Team godine u motociklizmu 2016. i 2017. Kreator Racing okrenut je prvenstveno razvoju karijera mladih hrvatskih sportaša..

Osnivanje

Kreator Racing team osnovan je sa željom da pomogne u afirmaciji mladih hrvatskih vozača. Nakon što je Kreator grupa 2011. akvizirala ekskluzivna medijska prava svjetskog prvenstva Formule 1™ za područje Hrvatske, a vlasnik grupe Davorin Štetner prihvatio mjesto člana Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza s ciljem da pomogne hrvatskome autosportu – osnovan je Kreator Racing. Osnovna ideja bila je stvaranje dugoročno održivog projekta koji će mladim i talentiranim vozačima pružiti ono što im najviše nedostaje – medijsku prisutnost, logističku i financijsku potporu i kvalitetno vođenje. Prvo predstavljnje Kreator Racing imao je na Kreator F1 party-u u prosincu 2011. u Karting areni Zagreb.

Formula Renault 2.0. Italia i karting, sezona 2012.

Prvi službeni nastup Kreator Racing imao je na utrci Formule Renault 2.0 u talijanskoj Monzi, 27.3.2012. godine. Kristijan Habulin debitirao je u seriji odličnim petim mjestom u prvoj utrci dana te šestim mjestom u drugoj utrci. Do kraja sezone, Kreator Racing postiže senzacionalni uspjeh te Habulin nakon utrka na Monzi, Imoli, Misanu, Red Bull Ringu, Vallelungi i Mugellu postaje viceprvak serije sa 6 postolja u 12 utrka. Najveći uspjeh bio je prvo mjesto u Imoli 27.5.2012. koji je odmah ušao u povijest hrvatskog auto sporta kao najbolji rezultat Hrvatske u jednosjedima u nekoj službenoj, nacionalnoj seriji.

Kartingaši u Prvenstvu Hrvatske kreću munjevito. Damian Sekulić, Max Herendić i Juraj Kovačić pobjeđuju u pet od šest utrka sezone te osvajaju timski naslov Prvaka Hrvatske s ogromnih 275 bodova prednosti ispred drugoplasiranog. Sekulić i Kovačić svaki u svojoj klasi osvajaju naslov Prvaka Hrvatske dok je Herendić viceprvak..

Karting 2013.

U 2013. Kreator Racing ulazi isključivo u Karting te ekipa u sastavu Leo Srđenović, William Mucak, Karlo Golub i Damian Sekulić osvaja treće mjesto u poretku timova. Nakon dvije inicijalne godine Kreator grupa stavlja projekt Kreator Racing u mirovanje te započinje pripremu za sljedeći ciklus natjecanja.

Ulazak u juniorski motocross 2015.

Nakon što je početkom 2015. Kreator TV akvizirao prava za najjače svjetsko motocross natjecanje MXGP – Kreator Racing započinje svoj motocross put. Za voditeljicu team-a  postavljena je Gea Gaži- Pavičić, a angažirani su vozači Nikola Hranić u klasi MX85, Matija Šterpin u klasi MX65 i Antonio Blažeković u klasi MX50, a oni su u svojoj debitantskoj sezoni osvojili sve što se može osvojiti! Od naslova Prvaka Hrvatske za Kreator Racing MX Team do pojedinačnih naslova u sve tri juniorske kategorije

Juniorski tim godine HMS-a u 2016.

U drugoj sezoni u motocrossu, Kreator Racing MX Team nastavio je s istom vozačkom postavom. Nikola Hranić obranio je naslov prvaka u klasi MX85, Matija Šterpin u klasi MX65, a Antonio Blažeković odradio je svoju debitantsku sezonu u klasi MX65. Kreator Racing MX Team obranio je naslov timskog prvaka Hrvatske u juniorskoj kategoriji, a od Hrvatskog motociklističkog saveza dobio je nagradu za najbolji juniorski tim u Hrvatskoj.

Ulazak u seniorski motocross 2017.

Kreator Racing MX Team u 2017. godinu ušao je s čak šest vozača. Tri vozača u juniorskim klasama i prvi put u povijesti tima – tri vozača u seniorskim klasama. Boje juniorskog tima branili su Kristian Jakopec u klasi MX85 te Antonio Blažeković i Matija Šterpin u klasi MX65, a Šterpin je treću godinu zaredom postao prvak Hrvatske u svojoj klasi. Članovi seniorskog tima bili su Matej Jaroš u klasi MX Open te Vinko Evačić i Nikola Hranić u klasi MX2. U svojoj debitantskoj sezoni u seniorskom motocrossu, Hranić je postao viceprvak Hrvatske u klasi MX2. Timski, i juniori i seniori osvojili su drugo mjesto u motocross Prvenstvu, dok su u supercrossu osvojene dvije timske titule državnog prvaka. Također, Kristian Jakopec postao je prvak Hrvatske u supercrossu za klasu MX85, a Nikola Hranić prvak Hrvatske u supercrossu za klasu MX2. Osvojena titula teama godine HMS-a u disciplini supercross za 2017.

Dvostruka seniorska titula u motocrossu i supercrossu 2018.

U 2018. nova akvizicija teama je višestruki i aktualni prvak Hrvatske u kraljevskoj klasi "Open" Matija Kelava. Matija se pridružuje Nikoli Hraniću i Kristianu Jakopecu koji brane boje teama u klasi MX2. Juniorski predstavnik teama, Matija Šterpin, nastupa u prvenstvu Italije u klasi MX Open te u svojoj rookie sezoni na motociklu 85cc osvaja sjajno 10. mjesto u konkurenciji 84 vozača. Seniori osvajaju sve timske naslove u seniorskoj kategoriji, a Matija Kelava osvaja naslov prvaka Hrvatske u klasi MXOpen.

GET IN TOUCH

Saznaj više o Kreator Racing Teamu ili nas kontaktiraj!