Pobjeda Matije Šterpina na motocross utrci u talijanskom Talmassonsu

Puljanin Matija Šterpin treći na motocross utrci u Italiji
veljača 26, 2019
Kreator Racing MX Team otvorio novu sezonu utrkom u Požegi
travanj 10, 2019

Pobjeda Matije Šterpina na motocross utrci u talijanskom Talmassonsu

Mladi hrvatski motocross vozač Matija Šterpin nastavio je s uspješnim nastupima na utrkama u Italiji. Puljanin, inače član Kreator Racing MX Teama, od prošle sezone vozi utrke Prvenstva Italije, s ciljem natjecanja u što jačoj konkurenciji.

Nakon što je prije nekoliko tjedana u Talmassonsu na utrci talijanskog međuregionalnog prvenstva osvojio treće mjesto, Šterpin je prošlog vikenda na istoj stazi stigao do pobjede u svojoj klasi MX85.

“Bila je to dobra utrka za mene. Već na treningu sam imao najbolje vrijeme i prvi sam birao startnu rampu. Jedan vozač startao je malo bolje od mene, ali prestigao sam ga u drugom zavoju pa onda napravio veliku prednost i pobijedio”, ispričao je nakon utrke Matija.

Nažalost, organizatorima nije sve išlo prema planu i zbog nesreće vozača u drugoj klasi poremetio se program. Zbog toga nije održana druga vožnja klase MX85. Rezultati iz prve vožnje priznati su kao ukupni, a Šterpin se popeo na najvišu stepenicu postolja po zasluženi trofej namijenjen pobjedniku.

Sljedeći nastup imat će već sljedeće nedjelje 24. ožujka. Pred njim je utrka Prvenstva Italije za regiju Sjever, a vozit će se na stazi u Cremoni. Riječ je o jačem rangu natjecanja i bit će to pravi ispit za mladog Puljanina.